Train2ReleaseVitaliteitscoaching - Train2Release
Vitaliteitscoaching

Vitaliteitscoaching

Vitaliteitscoaching

Sta jij vitaal in het leven? Vitaliteit staat anno nu in zowel ons privéleven, maar ook zeker in het bedrijfsleven steeds meer centraal. Maar wat betekent vitaal in het leven staan nu eigenlijk?

Vitaliteitscoaching is gericht op het creëren van een vitalere leefwijze door middel van voldoende beweging, gezonde voeding en ontspanning. Letterlijk vertaald betekent Vitaal “levenskracht”. Krachtig in het leven staan, in balans zijn en je energiek voelen. Maar hoe creëren we een vitale levenswijze? En waarom willen we dat eigenlijk zo graag?

Ons vaak zelf gecreërde drukke en hectische bestaan veroorzaakt tegelijkertijd als tegenhanger een extreme drang naar rust en “de basis”. Ons leven doet een groot beroep op onze flexibiliteit. Omdat we het liefst niet inleveren op ons hectische leven, vragen we ons steeds meer af hoe we ons door alle ontwikkelingen en veranderingen heen, bruisend en energiek kunnen blijven voelen. Zowel fysiek als mentaal.

Vitaliteit creëren op een holistische wijze

Vitaliteit is van invloed op Body, Spirit en Mind. Als deze 3 elementen op een positieve manier in balans zijn, kun je zeggen dat je vitaal in het leven staat. En dat is te zien! Wie zich van binnenuit in balans voelt, straalt dat uit naar buiten. Je zit lekker in je vel, bruist van energie en positiviteit en kunt alle hindernissen moeiteloos aan.

Stel jij jezelf de volgende vragen? Dan is vitaliteitscoaching wellicht interessant voor jou:

  • Ik heb het gevoel altijd tijd tekort te komen. Hoe ga ik beter om met alle stress en creër ik tijd voor ontspanning?
  • Eigenlijk weet ik dat het belangrijk is om meer te bewegen, maar hoe zet ik die 1e stap en houd ik het ook vol?
  • Als ik thuis kom uit mijn werk voel ik me ontzettend moe. Het liefst hang ik de rest van de avond op de bank. Hoe creër ik meer energie?
  • Als ik s ’avonds in bed lig blijf ik malen. Ik heb moeite om in slaap te komen. Hoe kan ik dagelijkse zorgen beter loslaten?
  • Hoe creër ik een gezonder voedingspatroon?
  • Ik denk dat ik tegen een burn-out aanloop. Ik ervaar stressklachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid en rug/nekklachten. Hoe leer ik beter om te gaan met stress?
  • Ik heb moeite om nee te zeggen en grenzen te stellen. Hoe zorg ik beter voor mezelf?
  • Ik wil me weer lekker in mijn vel voelen. Hoe leer ik weer te bruisen van energie?
 
* Wil jij inzicht krijgen in hoe vitaal jij in het leven staat, maak dan een afspraak met onze Vitaliteitscoach